Сигнализирай!

От 265 общини само 133 разпределят пасищата за фермерите справедливо

Gospodari.com
Gospodari.com
17.06.2015 г.
8
0

 

Едва 133 от общо 265 български общини разпределят пасищата и мерите за животновъдите с пасищни животни по справедлив начин. Това стана ясно от разговор на репортера на Господари на ефира Дани Йорданов с министъра на земеделието Десислава Танева. Тя сподели пред нашата камера, че е разочарована от този факт и по всяка вероятност при останалите 132 общини се касае за икономически интереси, които ощетяват сектор „Земеделие”.

 

Причина за срещата между нашия репортер и министър Танева стана репортаж за източването на ЕС от страна на фермер в село Борован, област Враца.

 

„Наложиха се спешни промени в Закона за собствеността и ползването на земеделските земи, където за първи път въведохме процедура за разпределение, а не търг за пасищния фонд между животновъдите на определената община”, заяви още пред Господари на ефира министърът на земеделието Десислава Танева. Тя е категорична, че фермерът от Борован Евгени Червеняшки ще трябва да увеличи броя на животните си, ако иска да ползва пасищата, които е декларирал.

 

Пред камерата на Господарите застана и председателят на Общинския съвет в Борован – Петър Станев. Той обеща пълно съдействие и дори заговори за прокурорска проверка.

 

Репортерът ни Дани Йорданов в сблъсък с огнена кметска дъщеря

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Репортажи

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.