Сигнализирай!

Действала ли е етично д-р Байчева според лекарските комисии?

Gospodari.com
Gospodari.com
22.06.2015 г.
6
0

Скъпи приятели, връщаме се на темата за скандалната д-р Байчева от болницата в Тетевен. След серия от разтърващи откровения от нейни пациентки пред нашия репортер Митко Върбанов, както и след медицински одит от страна на Здравното министерство предизвикан след излъчените от Господари на ефира материали, беше сезирана и Регионалната етичната комисия към Българския лекарски съюз в Ловеч. 

 

Странното решение на Комисията, а имено, че не е установен абсолютно никакъв проблем, накара председателя на регионалната колегия на Българския лекарски съюз в Ловеч д-р Радослав Иванов да си подаде оставката, а нас лично ни накара да потърсим обосновка за решението на тази етична комисия. Пред камерата на Господарите говори д-р Маргарита Пашова, член на комисията, която не е установила никакъв проблем в работата на д-р Байчева.

 

Тя признава, че проблем има, а на нас все още не ни е ясно какви са били тогава нейните мотиви и мотивите на нейните колеги, за да излязат със становище, че всичко е наред. Д-р Мирослав Петков, председател на същата тази Етична комисия към Българския лекарски съюз - Ловеч, също подава оставка след това взето решение от хората, които той ръководи.

 

Репортерът ни Влади Василев потърси и Централната етична комисия в София. Нейният председател д-р Петър Загорчев твърди, че има пропуски при работата на неговите колеги в Ловеч и те трябва да доразгледат случая.

 

Престъпна медицинска арогантност?

 

Престъпна медицинска арогантност? - 2

 

Престъпна медицинска арогантност? - 3

 

Престъпна медицинска арогантност? - 4

 

Нова оставка заради скандалната д-р Байчева от Тетевен

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Репортажи

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.