Сигнализирай!

Чуйте обясненията на индийски адвокати и на българския консул за българите в бежански лагер (РЕПОРТАЖ)

Gospodari.com
Gospodari.com
03.05.2020 г.
41
0

Скъпи приятели, наскоро ви представихме трима българи, които през юли са били арестувани в Индия по подозрения за използване на скимиращи устройства с цел източване на банкови карти. Три месеца по-късно са пуснати под гаранция, платили са я, но вместо на свобода, сега са в бежански лагер.

Заради различията между българското и индийското законодателство нашата репортерка Виктория Симеонова се свърза с адвокатите на българите – трима индийски юристи, които дадоха повече светлина по случая. Те потвърдиха, че изпращането на българите в този лагер е незаконно, тъй като е използван член от закона, който няма как да се приложи в техния случай. По думите им консулът на България в азиатската страна може да съдейства на сънародниците ни, като настоява за по-бързо разглеждане на делото в съда.

След многократни опити да се свържат с консула на България в Индия Емил Миланов, тримата българи най-после успяха. От разговора става ясно, че той вярва, че е направил всичко възможно да им помогне. Оказва се обаче, че до момента е обсъждал само условията в лагера, но не и факта, че българите са изпратени там незаконно. И понеже вече са минали 5 месеца, откакто те са там, той моли адвокатите им отново да го запознаят с причината задържането им да е незаконно – тепърва ще прави опити да им съдейства.

Скъпи приятели, няма как да знаем дали българските граждани са извършили престъпление, или не – незаконното им задържане в ужасните условия на бежански лагер обаче е факт. Надяваме се консулът да им съдейства и скоро да получат изслушването в съда, за което настояват. Ще проследим какво ще се случи с тях, а вие ни сигнализирайте за всякакви нередности.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Репортажи

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.