Сигнализирай!

Филип Станев бе предупреден от Ива Митева да не ходи с дънки в пленарна зала (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
05.08.2021 г.
7
0

"А на г-н Филип Станев му правя забележка за тези дънки. Много моля, без дънки в залата", каза председателят на Народното събрание Ива Митева. Думите й предизвикаха смях в залата, а самият Станев се изправи на крака и прие овациите на депутатите.

Митева се опита да въведе ред в пленарната зала, докато Виктория Василева представяше поредните текстове от проекта за нов правилник на парламента, а депутати от няколко групи водеха разговори помежду си, вместо да следят какво се чете от трибуната. 

"Моля за тишина в залата. Г-н Биков, г-жа Дончева, г-н Иван Иванов, г-н Христо Иванов, да заемат местата си. Г-н Хаджигенов, много Ви моля, разговорите извън залата", каза Ива Митева. Призивът й не беше чут от всички, поради което се наложи тя да направи втора забележка. 

"Г-н Христо Иванов явно не ме чу. И г-н Радостин Василев - аз Ви казах и втори път повтарям. Много Ви моля, много Ви е задълбочен разговора явно", каза тя от трибуната. 

https://twitter.com/erupterupt/status/1423239006192607245

Филип Станев от сутринта привлича вниманието на парламентарните фоторепортери с неформалния си дрескод.  

Той дойде облечен със сако, но беше избрал доста младежко решение вместо официален панталон. На снимки се вижда и друг интересен детайл от външния му вид – солиден пръстен с наподобяваща череп фигура.

https://www.facebook.com/veselinborishevphotography/photos/a.144994650976396/201832498625944/?type=3

Правилникът на Народното събрание не включва изрични правила за външния вид на депутатите, но има условия за поведението им.

То трябва да се основава на "зачитане авторитета на Народното събрание и уважение към другите народни представители и външни лица" и "не може да нарушава нормалното протичане на парламентарната работа или реда в сградата на Народното събрание". 

Източник: bTV

Снимки: БулФото

Видео: Twitter/Все тая

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.