Сигнализирай!

Козметичната компания на Риана я превърна в милиардер

Gospodari.com
Gospodari.com
05.08.2021 г.
9
0

Популярната поп-изпълнителка Риана влезе в клуба на милиардерите. Богатството на 33-годишната изпълнителка е в размер на повече от 1 млрд. долара, съобщава Булевард "България"

По данните на списание Forbes, което поддържа класация за най-заможните хора в света, личното състояние на Риана вече се оценява на 1,7 млрд. долара, с което тя се превръща в най-богатата жена в музикалната индустрия в световен мащаб. 

Огромна част от състоянието на певицата обаче се дължи на факта, че притежава 50% от акциите на козметичната компания Fenty Beauty. Според Forbes дяловете ѝ се оценяват на близо 1,4 млрд. долара.

Останалата част от приходите ѝ се поделят между печалбата от бранда за бельо Savage x Fenty и доходите ѝ като певица, модел и актриса.

Риана създава компанията Fenty Beauty през 2017 г., идеята ѝ е да промотира козметични продукти, които се предлагат в различни тонове, за да съответстват на нуждите на колкото се може повече цветнокожи жени. Коректорът за лице на Fenty Beauty например се предлага в 50 различни разцветки.

Само за първата си година Fenty Beauty генерира над 550 млн. долара приходи - повече от козметичните продукти на Кайли Дженър, Ким Кардашиан и Джесика Алба. Консервативната пазарна оценка на Fenty Beauty е 2,8 млрд. долара, с тенденция към увеличение, изчислява Forbes.

Риана притежава и 30% от собствеността в Savage x Fenty, като компанията ѝ за поризводство на бельо наскоро беше оценена на 1 млрд. долара.

Вторият ѝ съвместен проект с LVMH за луксозни аксесоари и дрехи обаче не успя да пробие на пазара и е прекратен. 

По отношение на музикалната ѝ кариера, Риана не е издавала албум от 2016 г. насам, като този застой предизвика огромно недоволство сред феновете ѝ.

Източник: Булевард "България"

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.