Сигнализирай!

Пламен Николов: "Вече нямам представа след това гласуване премиер ли съм или не съм"

Gospodari.com
Gospodari.com
12.08.2021 г.
8
0

"Не знам какво се случи. Вече нямам представа след това гласуване премиер ли съм или не съм", заяви пред журналисти Пламен Николов на излизане от планарната зала, цитиран от 24 часа.

Това стана ясно, след като заради липса на кворум депутатите не можаха да гласуват решението, с което да върнат мандата на президента, заради отказа на "Има такъв народ" да се разгледа в зала техния проектокабинет.

Снимка: БулФото

Още във вторник Николов декларира, че се отказва от номинацията си, след като Слави Трифонов обяви, че ще оттегли проектокабинета на ИТН поради липса на парламентарна подкрепа. 

Казусът обаче трябваше да влезе за обсъждане и гласуване в пленарната зала, след като юристи предупредиха, че може да се стигне до конституционна криза поради липса на ясно решение на парламента за приключен проучвателен мандат, напомни Булевард България

Депутатите на ИТН напуснаха пленарна зала и спънаха оттеглянето на кандидатурата на Николов за премиер (видео)

Депутатите от ИТН демонстративно напуснаха пленарната зала още в началото на обсъжданията на 12 август, а малко след това се оказа, че Народното събрание няма кворум дори само за да констатира оттеглянето на Николов. 

Депутатите най-после приеха оттеглянето на проектокабинета на “Има такъв народ” (видео)

Малко след 10:30 ч. най-после се събра мнозинство в пленарната зала, което успя да приеме решение за край на проучвателния мандат на Николов. Гласуването можете да си припомните във видеото горе.

Източник: 24 часа, Булевард България

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.