Сигнализирай!

Сръбски отшелник сe ваксинира срещу Covid-19 и се върна да живее в пещерата си (снимки)

Gospodari.com
Gospodari.com
16.08.2021 г.
7
0

Отшелник, живял десетилетия в пещера далеч от хората, се ваксинира срещу коронавируса и съветва всички да сторят като него, пише 9gag.

Панта Петрович се заселил в малка планинска пещера преди близо 20 години, за да избяга от обществото и нарича обиталището си, достъпно единствено по тясна стръмна пътека, свой "дом".

Обзавел се е със стара ръждясала вана, която му служи за тоалетна, няколко пейки и купчина сено, върху което спи.

Миналата година при едно от посещенията на Петрович в града, той узнал, че по света върлува пандемия. След като ваксината срещу Covid-19 станала достъпна, той си поставил иглата и съветвал всеки наоколо да направи същото.

"Вирусът не подбира", казва той "и ще дойде и до моята пещера."

След като заживял в пещерата си, Петрович изпитал чувство за свобода, което му било съвсем непознато в града.

"Не бях свободен човек преди. Все някой ще ти се изпречи на пътя. Ще се скараш я с жената, я със съседа, я полицията нещо ще иска от тебе. А тук никой не ми пречи. Какво да кажем за парите - те са проклятие! Развращават човека. Нищо не му действа така зле, както парите", смята той.

Изхранва се предимно с гъби и риболов от близката рекичка, но също и броди из центъра на града в търсене на остатъци в кошчетата за боклук. Отглежда си възрастна дива свиня на име Мара.

"Тя е всичко за мен. Обичам я, а тя ми е вярна. Няма сума, която да може да купи такова нещо. Вярното към човека животно."

Петрович е на мнение, че науката се стреми да изкорени болестите и не може да разбере скептиците, които се притесняват от ваксините.

В Сърбия започва ваксинирането с трета доза против Covid-19

"Искам да си поставя и трите дози. Третата ще бъде за всеки случай. Приканвам всеки гражданин да се ваксинира. Повтарям "всеки".

Преди да стане отшелник Петрович е дарил всичките си спестявания за изграждането на три малки моста по реката в града.

Източник: 9gag

Снимки: AFP

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.