Сигнализирай!

САЩ разследва автомобилите "Тесла" заради серия катастрофи в режим "автопилот"

Gospodari.com
Gospodari.com
17.08.2021 г.
5
0

Правителството на САЩ започна официално разследване на системата за автономно управление на автомобилите Tesla (автопилот) след поредица от сблъсъци с паркирани аварийно коли, пише The Guardian.

Разследването обхваща 765 000 превозни средства или почти всички, които компанията на милиардера Илон Мъск е продала в Съединените щети от пускането на първия модел в продажба през 2014 година. Националната администрация по безопасност на движението по магистралите (NHTSA) е идентифицирала 17 ранени и един загинал човек при катастрофите.

„Повечето инциденти са станали след смрачаване и сцените на катастрофа включват мерки за контрол на управлението, като например светлини на превозното средство от първа реакция, ракети, светеща табла със стрелки и пътни конуси“, твърди агенцията.

Функция на Tesla обърква Луната със светофар (видео)

С ввтопилота често е било злоупотребявано от шофьорите на Tesla, които са били хващани да шофират пияни или дори да се возят на задната седалка в движение. Кадри от такова нарушение можете да си припомните във видеото горе.

Шофьор, хванат да се вози на задната седалка на безпилотна Tesla, си купи нова след конфискацията (видео)

Tesla и други производители предупреждават, че шофьорите, използващи системите, трябва да са готови да се намесят по всяко време. Автомобилите, управлявани от системата за автономно управление, най-често са се блъскали в други като тях, в аварирали автомобили край пътя или в бариери.

В допълнение разследването ще обхване разпознаването на обекти и събития на пътя от системата, както и при какви обстоятелства е разрешена употребата ѝ.

Мъж управлява Tesla от разстояние с джойстик за PlayStation (видео)

Мерките показват, че агенцията е започнала да заема по-строга позиция по отношение на безопасността на автоматизираните превозни средства, отколкото в миналото.

Източник: The Guardian

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.