Сигнализирай!

ДБ при Радев: Трябва да излъчим управление, което да преведе страната поне през зимните месеци (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
18.08.2021 г.
6
0

„За втори път в рамките на тази конституционна процедура за съставяне на правителство, провеждам консултации, поради сложната политическа обстановка в НС за съставяне на кабинет. Изправени сме пред предизвикателства. Вчера вашите колеги от ГЕРБ-СДС потвърдиха решението си да върнат веднага мандата. Оттук расте залогът е за третия мандат. Това заяви президентът Румен Радев в началото на разговорите с „Демократична България”.

„За да сполучим в третия мандат се иска диалог, компромис и консенсус", продължи Радев. 

„Вашата коалиция от самото начало на консултациите в 46-тото НС е активен фактор в диалога. Вие сте в непрекъснат контакт с другите партии. Трябва ли да се промени нещо в подхода за преговорите в НС, така че да се намери верният път , защото остава един трети мандат, който ни дели от това да имаме или не правителство“, продължи Радев.

Лидерът на ДБ Христо Иванов коментира, че се надява да се намери формула, с която да се състави правителство.

„Поставихте пръста в раната. Наистина залогът е за третия мандат”, отговори той.

„Страната е изправена пред усложняваща се комбинация от кризи. Това дава непредсказуем ефект. Всички трябва да осъзнаем отговорността си и с третия мандат да опитаме да компенсираме дефицитите на подхода, когато ставаше дума за първия мандат, и да излъчим управление, което да преведе страната поне през зимните месеци”, каза Иванов.

Видео: bTV

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.