Сигнализирай!

Путин уволнил 1000 подчинени от страх да не бъде отровен

Gospodari.com
Gospodari.com
20.03.2022 г.
26
0

Путин уволнил 1000 подчинени от страх да не бъде отровен, съобщава NOVA.

Около 1000 членове на персонала на руския президент Владимир Путин са били сменени само за един месец в най-голямата чистка на служители. Страховете на президента са нараснали след инвазията в Украйна. Основно притеснение на Путин е да не бъде отровен, сочат доклади на британските спецслужби. Бодигардове, готвачи, прислужници и секретарки са сред уволнените.

Нахлуването в Украйна от Русия беше широко осъдено от страни по целия свят и наказано с тежки санкции, наложени на Путин и свързани с него олигарси.

Путин уволнил 1000 подчинени от страх да не бъде отровен

Зеленски забрани партията на близък на Путин – втора сила в парламента

Американски и западни служби многократно предупреждаваха, че Русия се готви да нахлуе в Украйна. Беше забелязано струпаните по общата граница на хиляди военнослужещи и много техника. Москва отричаше.

Кремъл има история с отравянията, но предимно като активна страна, пише изданието и дава за пример отравянето на критиците на властта в Москва с нервнопаралитичния агент Новичок, използван като средство за унищожаване на опозиционери като Алексей Навални, който беше отровен през август 2020 г.

Путин уволнил 1000 подчинени от страх да не бъде отровен

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.