Сигнализирай!

"Ювентус" отнесе невиждан от 30 години бой от лидера (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
14.01.2023 г.
21
0

Ювентус отнесе невиждан от 30 години бой от лидера. "Бианконерите" загубиха с 1-5 мача си срещу водача в класирането в италианската Серия А "Наполи". Не по-малък шок предизвиква факта, че това става след серия oт 8 поредни победи без допуснат гол за "Старата госпожа".

Image
Снимка: Twitter

Големият герой за неаполитанци стана Виктор Осмиен. Нападателят се разписа на два пъти, а между двете попадения и асистира за гол на Квича Кваратскелия. Грузинецът също бе с основен принос и бе отговорен за три от попаденията, като асистира за втория гол за третия гол във вратата на "Ювентус", дело на Амир Рахмани, както и за втория гол на Осмиен. Петият гол за "Наполи" вкара Елиф Елмас.

Преборил рак нападател вкара хеттрик за “Борусия” Дортмунд

Първото полувреме можеше да мине за равностойно или поне да не говорим за разгром. При 2-0 "Юве" се върна в мача, благодарение на гол на Анхел Ди Мария в 42-ата минута. След почивката "Наполи" отприщи истинска вакханалия. Това бе едва втория път в тяхната история, в който те вкарват 5 попадения на "бианконерите".

https://twitter.com/OptaPaolo/status/1614011670304530432?s=20&t=7yVPTPGBglxy_Q9Dn2ruFQ

За "Ювентус" пък това е най-голямата загуба в модерната история на отбора в елита на Италия. За последно с такъв резултат грандът от Торино губи от "Пескара" преди 30 години - на 30. май 1992 г. Преди мача тимът имаше забележителен прогрес в първенството, като бе запечатал вратата си за 770 последователни минути. Тази серия приключи още в 14-ата минута на стадион "Диего Марадона". В класирането "Наполи" се откъсна на 10 точки от преследвачите си. "Ювентус" отстъпи второто място на имащия по-добра голова разлика "Милан".

Видео: MAXSPORT

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.