Сигнализирай!

Без съд: Пиян шофьор блъска мотористка и напуска страната (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
15.02.2023 г.
25
0

Без съд: Пиян шофьор блъска мотористка и напуска страната.

„Карах в най-дясна лента. В средна, малко пред мен, се движеше лек автомобил с френска регистрация. В последния момент, без да подаде мигач, шофьорът влезе в моята лента. Караше много бързо. Имах късмет, защото бях с малко наранявания. Имах две счупени предноходилни кости, една полускъсана става на ходилото и охлузвания. Пробата му за алкохол отчете 2,95 промила”, разказа потърпевшата пред NOVA. Тя е 22-годишна студентка по медицина.

Причинителят на катастрофата е португалски гражданин. Година и половина по-късно делото е в задънена улица. Португалският гражданин е призован от съдебните власти, но той не се е явил.

Мотористи в Пловдив задържаха пиян шофьор с 2,5 промила алкохол (видео)

„Всичко ми кипна, когато преди седмица получих постановление от прокуратурата, че наказателното производство ще бъде спряно, тъй като въпросният господин е напуснал страната ни. В постановлението пишеше, че още на юли 2022 г. той е напуснал страната през аерогара София. И прокуратурата няма как да започне дела без обвиняем“, допълни разказа си Веселина Стоименова.

Процесуален парадокс?

На запитване на NOVA до прокуратурата, оттам са отговорили, че наказателното постановление не е прекратено, а спряно. Извършителят на катастрофата се издирва, за да му бъде повдигне обвинение в непредпазливост. Според доводите на обвинението той няма как да бъде спрян да напусне страната, тъй като има мярка „подписка“.

Арестуваха шофьор, предложил крупен подкуп на полицаи

„Абсурд е, че система „Зелена карта“, която би трябвало да осигури всички европейски граждани при ПТП-та, изобщо не функционира. Така аз съм поела всички щети по мотора си и ми бе обяснено, че мя,а как да бъда обезщетена преди да минат всички дела“, каза още потърпевшата.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.