Сигнализирай!

Везенков е тук - "лъвовете" атакуват Евробаскет срещу Португалия

Gospodari.com
Gospodari.com
26.02.2023 г.
24
0

Везенков е тук - "лъвовете" атакуват Евробаскет срещу Португалия. Голямата звезда на българския баскетбол пристигна в Ботевград и вече тренира с националния отбор преди решаващия сблъсък от евроквалификациите срещу Португалия. Това е последна среща от този етап и победа с над 10 точки ще класира България напред.

Снимка: БФБ

Считаният от мнозина експерти за най-добър баскетболист в света извън НБА се притича на помощ на "лъвовете" въпреки натоварения календар на клубния му "Олимпиакос". Последният му мач за "червено-белите" бе в петък. Тогава Везенков бе с основна роля за победата на гранда от Пирея срещу "Валенсия", записвайки 22 точки и 7 борби. Той е и основен фаворит за спечелването на награда за Най-полезен играч за сезона в най-престижния европейски турнир.

Новият българин помогна за успех над Румъния (видео)

Двубоят срещу Португалия идва три дни след победата на националите ни над Румъния. Изключително трудно извоюваният успех с 62-61 остави шансове на България да продължи в следващия етап на пресявките. За целта трябва днес да победим Португалия с повече от 10 точки разлика - с толкова "мореплавателите" ни победиха в ответния двубой през ноември. Ако не успеем да се класираме чрез тази група, запазваме шансове да го направим в далеч по-зловещата конкуренция на баскетболни колоси като Хърватия.

https://twitter.com/harris_stavrou/status/1567562341079736321?s=20

Везенков последно игра за България на Европейското първенство миналата година. Той бе сред най-добрите играчи на шампионата. Там завърши в топ 5 по отбелязани точки, овладени борби и коефициент на полезно действие. България спечели мача си срещу домакина Грузия, но не успя да се класира за следващата фаза. Мачът е с начален час 18:00 часа и ще се проведе в Арена Ботевград.

Видео: БНТ

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.