Сигнализирай!

Редакторът на Gospodari.com Катя Димитрова представи дебютната си стихосбирка (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
16.06.2023 г.
36
0

Редакторът на Gospodari.com Катя Димитрова представи дебютната си стихосбирка. Заглавието ѝ е „Плач по всички жени преди мен“.

Излиза дебютната стихосбирка на поетесата и журналист Катя Димитрова

Първата поетична книга на Катя Димитрова се състои от близо 40 докосващи стихотворения. Редактор на стихосбирката е носителят на "Букър" Георги Господинов. Издателството е "Жанет 45".

Представянето на "Плач по всички жени преди мен" се състоя вчера вечерта. Приятната и заредена с лирика обстановка събра всички докоснати от книгата. Редакторът Георги Господинов сподели своите впечатления от първата си среща със стиховете на Катя и ги определи като "болезнено откровени, но необходими."

Писателката Йорданка Белева също разказа за емоциите си от стихосбирката. Тя предизвика Катя да разкаже на колко години е "Плач по всички жени преди мен". Както и да даде смел отговор на въпроса "На кого би връчила "Златен скункс"?". Катя отвърна, че книгата е живяла винаги в нея - 29 години. А на въпроса, свързан с "Господарите", тя отговори, че "предпочита да раздава повече "Бели лястовици". Както се е случило наскоро с Георги Господинов".

Връчихме “Бяла лястовица” на Георги Господинов (РЕПОРТАЖ)

За още по-приятната и вдъхновяваща атмосфера се погрижиха актьорите Августина-Калина Петкова и Стефан Кондров, които не просто прочетоха части от "Плач по всички жени преди мен", а изпяха емоциите, които те носят.

"Писането на поезия е акт личен, навътре към себе си, без нужда от показност, но да усетиш толкова обич и споделени чувства от близки и непознати е несравнимо, окриляващо, осветяващо.", написа Катя за дебютната си премиера.

Ние от екипа на "Господарите" пожелаваме на Катя вдъхновение, за да не спира да твори магия в стихове! Гордеем се с теб!

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.