Сигнализирай!

Пореден потърпевш остана без книжка след положителен тест за наркотици (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
28.06.2023 г.
17
0

Пореден случай, при който полицията задържа мъж в следствие на първоначално положителен полеви тест за наркотици, показва NOVA.

"Kaзаха ми да ми направят една проверка за алкохол и наркотици, на което се съгласих без проблем. Пробата за алкохол беше отрицателна. После направихме за наркотици. Оказа се, че съм употребявал бензодиазепини, което даже не знам какво означава.", разказва арестуваният Димитър Иванов.

В последствие Димитър е задържан за 24 ч., а книжката му е отнета. На всичкото отгоре неприятният инцидент се развива пред очите на детето му.

Димитър Иванов и жена му

Отново фалшив положителен тест за наркотици остави жена без книжка (видео)

"На следващия ден излезнах от ареста и отидохме в лаборатория в Пловдив. Направих си изследвания. Всички 9 показатели са отрицателни, но това не се уважава от МВР.", допълва той.

В ситуации на положителен полеви тест за наркотици, книжката се отнема автоматично, свалят се и регистрационните номера на автомобила. За да докажат, че не са употребявали забранени субстанции, шофьорите трябва да дадат кръвна пробва в държавна лаборатория, която обаче излиза след месеци. През това време потърпевшите търпят вредите от положителния тест.

Докога от МВР ще си затварят очите за тези случаи, въпреки че са наясно, че тестовете им в много случаи дават фалшив положителен резултат?

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.