Сигнализирай!

Илон Мъск осмя украинския президент и си навлече подигравки

Gospodari.com
Gospodari.com
02.10.2023 г.
18
0

Илон Мъск осмя украинския президент и си навлече подигравки. Украинският парламент и председателят му се подиграха на милиардера в понеделник, след като той публикува мем в притежаваната от него платформа, осмиваща молбите на президента Володимир Зеленски за военновременна помощ от Запада, пише Дневник.

Рано в понеделник Мъск публикува мем, показващ Зеленски и надписа: "Когато са минали 5 минути и не си поискал милиард долара помощ".

https://twitter.com/elonmusk/status/1708629197617336398

Украинският лидер и високопоставеното му военно ръководство призоваха съюзниците си по време на войната да осигурят милиарди долари военна помощ, за да издържат и отблъснат инвазията на Русия.

Председателят на украинския парламент Руслан Стефанчук нападна подигравката на Мъск със собствената си публикация в X.

"Случаят, когато ... (Илън Мъск) се опита да завладее космоса, но нещо се обърка и след 5 минути беше затънал до очи", очевидна препратка към неуспешното изстрелване на ракета на SpaceX през април.

https://twitter.com/r_stefanchuk/status/1708748542339174512

Мъск притежава SpaceX, която предоставя сателитни комуникационни услуги на Starlink, жизненоважни за отбранителните усилия на Украйна. Изявленията му обаче понякога ядосват Киев.

На официалната си страница в X парламентът на Украйна обвини Мъск в разпространение на руска пропаганда. Парламентът публикува собствена версия на мема със снимка на Мъск. Той е с надпис: "Когато минат 5 минути и не си разпространил руска пропаганда". (Публикацията в Х е недостъпна към този час - бел. ред.).

Съветник на украинския президент Михайло Подоляк, който преди е критикувал някои от изявленията на Мъск, коментира темата. В публикация на X той посочи, че мълчанието или иронията по отношение на Украйна играят в полза на руската пропаганда.

За съжаление не всеки и не винаги, дори да са значими медийни фигури, но намиращи се на хиляди километри от епицентъра на войната, успява да осъзнае какви са ежедневните бомбардировки и плачът на деца, които губят родителите си“, пише Михайло Подоляк, съветник на началника на кабинета на президента на Украйна.

https://twitter.com/Podolyak_M/status/1708788982480294188

Зеленски посети Съединените щати през септември и се срещна с високопоставени служители в опит да осигури допълнителна помощ. През почивните дни помощта за Украйна беше пропусната в мярка за временно финансиране, приета от Конгреса на САЩ. Това се наложи, за да се предотврати затварянето на правителството.

Байдън обеща още подкрепа за Украйна, независимо от кризата в САЩ (видео)

https://www.youtube.com/watch?v=H37gIDub1CM

САЩ са най-големият донор на Украйна след пълномащабното нахлуване на Русия миналата година, давайки десетки милиарди долари военна и финансова помощ.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.