Сигнализирай!

Кошлуков спря излъчването на рубриката на бившия министър на културата

Gospodari.com
Gospodari.com
21.12.2023 г.
25
0

Кошлуков спря излъчването на рубриката на бившия министър на културата. Това се разбра от статус на Петър Стоянович във Facebook. Той водеше "Живите архиви" в предаването на Георги Любенов по БНТ в събота.

Пеевски искал Кошлуков за директор на БНТ (видео)

Липсва официална информация от обществената медия за мотивите за това. Генералният директор на телевизията Емил Кошлуков, който вече превишава мандата си с повече от година, отказа да коментира. Като каза, че не дава интервюта по телефона.

В статуса си Стоянович казва: "С голямо и искрено прискърбие известявам любимата си публика от ефира на БНТ, че по идеологически причини, маскирани като "защита на приличието и добрия тон", бях свален от екран лично от генералния директор."

Глоба

През март тази година Съветът за електронни медии (СЕМ) наложи глоба на телевизията заради думи на Стоянович, с които според регулатора той е нарушил "добрите нрави". Още тогава Кошлуков коментира, че вероятно ще има преразглеждане на рубриката на Стоянович.

В статуса си Стоянович написа още: "Споделям като историк, че е странно в модерното време да ставаме свидетели на практики от минали времена. Но явно има хора, които могат само друго да правят с ножа, а не хляб да режат. На нацията и нейните управляващи оставям за размисъл какви хора ги представляват по високите етажи, примерно на десетия? А на любителите на китайски мъдрости предлагам да приседнем край реката. След първия свален паметник водите ѝ скоро ще отнесат и следващия. Не унивайте и до нови срещи."

В началото на октомври тази година стана ясно, че всички шефове на БНТ вече са с изтекъл мандат. Продължават обаче да ръководят обществената медия. Наред с този на генералния директор Емил Кошлуков, оказва се, че в края на септември тази година е изтекъл и 3-годишният мандат на настоящия управителен съвет на медията. Парадоксът е, че Законът за радио и телевизия има противоречиви норми. Те поставят СЕМ в своеобразен законов пъзел за изход от ситуацията.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.