<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=161338" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Бивш топ мени...

Служители на НСИ се сбиха на работа (видео)

27 Януари 2023
3 367

Служители на НСИ се сбиха на работа, показва репортаж на NOVA. Вече бивш служител на Националния статистически институт твърди, че е бил нападнат от свой колега по време на работа. 

Всичко започва през месец октомври. Тогава словесен спор между двама началници на отдели прераства във физически. “Началникът на съседния отдел имаше задача, която дълго време вършех аз. Тогава нямах възможност и трябваше той да я свърши”, разказа потърпевшият, пожелал анонимност. След отказа му, неговият колега го заплашва с бой. Заради вербалния тормоз пострадалият решава да отнесе казуса към зам.-председателя на администрацията. “В коридора на НСИ той тръгна след мен, чух го как се затичва. В момента, в който се обърнах, беше отскочил над мен и със силен удар ме свали на земята”, спомня си нападнатият. 

На място пристига линейка. Нападнатият лежи в болница 5 дни, с диагноза мозъчно сътресение. Твърди, че оттогава има проблеми с главата. 

След завръщането му на работа, той е повикан и на дисциплинарен съвет. “Ръководството зае позиция, че този, който ме нападна, трябва да бъде защитен на всяка цена”, казва още пострадалият. Така, неговият колега остава ненаказан и все още е на позицията началник-отдел.

След скандала са напуснали и други служители на администрацията. 

От НСИ на този етап се въздържат от коментар, докато не приключи проверката.

Служители на НСИ се сбиха на работа (видео)

Служители на НСИ се сбиха на работа

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции