Сигнализирай!

Apple обяви максималната температура, при която може да работи iPhone без да прегрее

Gospodari.com
Gospodari.com
20.07.2021 г.
11
0

Според производителят на най-жадуваната марка смартфони, температурният диапазон, в който iPhone работи оптимално и без опасност да прегрее, е между 0 и 35 градуса по Целзий, съобщава LadBible.

Новината идва точно навреме, когато температурни рекорди връхлетяха много точки от планетата и причиниха нещастни случаи и дори катаклизми.

От Apple предупредиха още, че ползването на смартфона в "горещи условия" може да съкрати живота на батерията му - опасност, която притеснява всеки потребител на мобилните устройства с нарастващи възможности.

Разбира се, iPhone-ът може да достигне максималните температурни показатели, дори ако приложението Ви за прогнозата на времето показва температури около 25ºC. Това не е пречка устройството да се нагрее до над посочените стойности.

Съществуват обаче няколко начина да поддържате телефона си oхладен, за да защитите живота на батерията му и да гарантирате, че можете да продължите да го използвате през целия ден.

Първо, и може би най-очевидно, Apple съветва да избягвате да оставяте телефона си на пряка слънчева светлина за продължително време.

Жена хвана гаджето си в изневяра, благодарение на функция на iPhone (видео)

"Не оставяйте устройството в колата си, защото температурите в паркираните автомобили могат да надхвърлят този диапазон", допълват още от техмнологичния гигант.

Източник: LadBible

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.