Сигнализирай!

За четвърти път ще се проведе благотворително бягане Run2gether в подкрепа на хората с увреждания (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
05.08.2021 г.
11
0

За четвърти път ще се проведе благотворително бягане Run2gether в подкрепа на хората с увреждания. Организатор е фондация "Сошъл Фючър".

През 2018 година Фондацията реализира за първи път благотворителното бягане Run2gether България. Освен Run2Gether, Фондация “Сошъл Фючър” е позната в обществото със своя проект "JAMBA - Кариера за всички", насочен към предизвикателствата, с които се сблъскват хората с различни възможности (така ние, наричаме хората, които попадат в социалната група “хора с увреждания”).

В България има над 800 000 души с увреждания. Над 80 % от тях водят нездравословен начин на живот и не спортуват. Над 60% от тях искат да спортуват, ако има имат решение за своите различни възможности. Посланията на кампанията са:

Те имат право да бъдат активна част от нашето общество!

Имат право да участват наравно в спортни събития!

Те имат дух и мотивация да покажат, че МОГАТ и са тук до нас, ЗАЕДНО!

51% от хората у нас отделят от бюджета си за благотворителност

За четвърти път ще се проведе благотворително бягане Run2gether в подкрепа на хората с увреждания

Събитието ще се случи отново на Национален стадион "Васил Левски" на 19-ти септември (неделя). Трасето е 5 км. със старт Стадион "Васил Левски" и обиколка на Борисова градина. Финалът е отново на Стадион "Васил Левски".

За провеждането на бягането ще бъдат взети всички необходими противоепидемиологични мерки.

За тези, които нямат възможност да са на стадиона, е налична и опция за виртуално бягане. Подробна информация за него може да видите на следния линк: https://run2gether.info/виртуално-бягане/

Събитието е подкрепено от Американското посолство в България, фондация "Америка за България" и "София - европейска столица на спорта".

За четвърти път ще се проведе благотворително бягане Run2gether в подкрепа на хората с увреждания

Видео: Run2gether

За четвърти път ще се проведе благотворително бягане Run2gether в подкрепа на хората с увреждания. Събитието ще се случи отново на Национален стадион "Васил Левски" на 19-ти септ ември (неделя). Трасето е 5 км. със старт Стад ион "Васил Левски" и обиколка на Борисова градина. Финалът е от ново на Стадион "Васил Лев ски".

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.