Сигнализирай!

Кирил Петков се е отказал от канадското си гражданство, за да стане министър (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
13.08.2021 г.
16
0

Кирил Петков се е отказал от канадското си гражданство, за да стане министър - това заяви лично той в студиото на "Лице в лице" по bTV.

"Имах и канадско гражданство. Преди месеци се отказах от него, защото знам закона и за да стана министър, нямах друг избор. Така или иначе, винаги съм се чувствал българин и съм работил в България" - това каза Кирил Петков в отговор на твърденията на "Има такъв народ", че няма право да заема министерски пост заради двойното си гражданство.

Министър Петков обясни, че е подготвил цялата документация за отказ от канадското гражданство още преди да бъде сигурно, че той ще заеме министерския пост. Той обясни, че разполага с документи, които лично е внесал, за този отказ. От страна на Канада няма официално потвърждение, че не е техен гражданин. По думите му няма процедурна причина да не получи такова в законовия срок.

Кирил Петков се е отказал от канадското си гражданство, за да стане министър
За бюджета

„В момента липсва актуализация на бюджета, когато 430 млн. лв. няма да има за бизнеса, няма да има пари за хората на първа линия в болниците, няма пари за актуализация на пенсиите, ние сме на прага да не можем да плащаме и да поемем следващата COVID вълна... И с какво решават да се занимават в това Народно събрание? С интриги”, коментира Петков.

По думите на Кирил Петков без актуализация на бюджета е възможно през декември да няма пари за полицаите, например. Той определи въпросите за неговото гражданство и други твърдения за несъществени на фона на големите проблеми в страната.

"Има закон за бюджета, според който няма как да правим разходи без актуализация на бюджета." - Така Кирил Петков обясни важността на гласуването на актуализацията, която според експерти не е необходима.

За Българската банка за развитие

Анализ на дадените от ББР кредити показва, че около 250 милиона лева от тези кредити няма да бъдат върнати никога. Това опасение изрази Кирил Петков в отговор на въпроса каква е ситуацията с банката в момента.

ББР пусна на търг луксозното BMW, возило нейния директор (снимки)

До това се е стигнало заради критериите, по които са давани тези кредити. Фирмите е трябвало да подадат прогнозна печалба, на база на която са получавали огромни кредити. В последствие, доказвайки, че не постигат печалбата, която са заложили, са оставяли кредитите необслужени. Така е натрупана фрапиращата дължима сума към момента.

Кирил Петков се е отказал от канадското си гражданство, за да стане министър

Видео: bTV

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.