Сигнализирай!

Серия от мистериозни смъртни случаи по високите етажи на „Газпром“ (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
07.05.2022 г.
31
0

Серия от мистериозни смъртни случаи по високите етажи на „Газпром“ - в свой материал ги събраха колегите от bTV.

Руският гигант „Газпром“ налива гориво в резервоара на спекулациите ежедневно. Hо един от най-интересните поводи са серията от мистериозни смъртни случаи по неговите високи етажи.

Последната от тях е на генералния директор на курорта "Красная поляна" в Краснодарския край Андрей Круковски, който загива при падане от пътя към Ачипсинската крепост. Според руската агенция ТАСС нараняванията, които Круковски получава, са несъвместими с живота. 

Курорта "Красная поляна" е собственост на "Газпром", а Круковски го ръководи от 2019 г. В момента смъртта на 37-годишния мъж се разследва от милицията.

Какво пишат чуждите медии за спрения руски газ за България и Полша?

Как руският газ поскъпна с 900%, без да има посредници?

"Следователят извършва необходимата проверка. Предприети са мерки, насочени към установяване на всички обстоятелства около инцидента. Назначена е съдебно-медицинска експертиза. След приключване на проверката ще бъде взето процесуално решение", съобщават за ТАСС от Руския следствен комитет за Краснодарския край.

Круковски е поредният случай от мистериозно починалите известни и богати руснаци през последните месеци, които са свързани с "Газпром".

През април в жилището си в Москва е открит Владислав Аваев, бивш вицепрезидент на "Газпромбанк", както и труповете на жена му и дъщеря му. Всички са застреляни, като апартаментът е заключен отвътре, заради което местните власти смятат, че Авайев е убил членовете на семейството си, преди да посегне на собствения си живот.

В началото на годината друг мениджър на "Газпром" – 61 годишният Александър Тюлаков, заместник-генерален директор на Единния разчетен център на компанията, е открит мъртъв. “Новая Газета” обявява новината за гибелта на Тюляков на 25 февруари -  обесен в гаража на апартамента си в областта Лениски в покрайнините на Санкт Петербург. Полицията съобщава и за бележка, която говори за самоубийство. От “Новая газета“ твърдят, че той е имал следи от побой в навечерието на смъртта си.

Подобен е случаят на Леонид Шулман, шеф на транспорта на дружеството "Газпром Инвест".

Смъртта му настъпва във вила в същия район като този на Тюлаков, но през януари. И той е част от управата на „Газпром“, и до неговото тяло е открита бележа. Според „Новая Газета“ обаче разследващите органи поставят под въпрос автентичността ѝ. В нея за причина за отнемането на живота се посочва, че милионерът Шулман не желае да бъде в тежест на семейството си поради травма в крака, която се случва малко преди инцидента. Списание „Форчън“ твърди, че срещу него е имало разследване за измама в „Газпром“.През април испанската полиция открива в курорта Лорет дел Мар телата на руския милионер Сергей Протосеня, на съпругата му и дъщеря му. Според полицията мъжът убива по брутален начин с брадва и нож жена си и дъщеря си, а след това се обесва. Протосеня е бивш зам.-шеф на борда на директорите на най-голямата компания производител и износител на руски втечнен природен газ "Новатек".

На 28 април 66-годишният олигарх Михаил Уотфорд е открит мъртъв в резиденцията си в графство Съри в Обединеното кралство. Той натрупва състояние от петрол и природен газ. Негов градинар го открива обесен в гаража му.

Първи път случайност, втори път съвпадение, трети път тенденция - гласи старо клише. Горивото на спекулациите зарежда тезата, че между всички тези смъртни случаи има връзка. Официално обаче са чиста случайност.

Серия от мистериозни смъртни случаи по високите етажи на „Газпром“

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.