Сигнализирай!

МС реши: Настанява приоритетно украинските бежанци в държавни почивни бази

Gospodari.com
Gospodari.com
18.05.2022 г.
25
0

Украинските бежанци, напуснали страната си в резултат на военни действия, ще бъдат настанявани в почивни бази за отдих, в бази за профилактика и рехабилитация.

Решението бе прието на заседание на Министерски съвет, съобщиха от правителствената пресслужба. Става въпрос за украинските граждани, влезли и останали на територията на България и получили временна закрила.

59 000 украински бежанци трябва да напуснат хотелите у нас на 31 май (видео)

Снимка: iStock
Решението е следващата стъпка за осигуряване на настаняване и интеграция на бягащите от войната в Украйна, допълниха от Министерски съвет.

Дава се възможност след разселването от хотелите в края на май украинските граждани да бъдат настанявани приоритетно във ведомствени бази.

Те могат да бъдат настанявани още в бази, собственост на държавата и на държавни предприятия, висши училища и търговски дружества, болници за рехабилитация, балнеолечебни центрове и общежития.

Хиляди бежанци не знаят какво ще се случи с тях след 31 май (видео)

Така България продължава да изпълнява задълженията за предоставяне на незабавна закрила и права - право на пребиваване, подслон и прехрана, припомнят от Министерски съвет.

Източник: БНТ

Снимки: iStock

МС реши: Настанява приоритетно украинските бежанци в държавни почивни бази

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.