Сигнализирай!

Изведнъж Русия въоръжава Украйна повече, отколкото Запада

Gospodari.com
Gospodari.com
06.10.2022 г.
32
0

Украйна има повече танкове от избягали руски войници, отколкото от Запада.

Контраофанзивата на украинската армия се оказа достатъчно успешна, че да доведе до бягането на руските войници от бойното поле. А след себе си те са оставили общо 421 танка, пише Wall Street Journal. Информацията е взета от публични данни и източници на армията.

И изведнъж се оказа, че Русия въоръжава Украйна повече, отколкото Запада. За съпоставка, Украйна е получила 320 танка от западни партньори.

Русия си призна, че Украйна е напреднала с 30 км в Херсонска област

Но руските "подаръци" не свършват тук. Изоставили са 445 бойни пехотни машини, а предоставените като помощ са 210. Бойни бронирани машини - 192, и само 40, дадени от Запада. Общо 44 реактивни системи за залпов огън от Русия и 70 от партньори.

iStock

Статистиката е събрана от организацията за събиране на информация от публични източници Oryx.

Най-много военни снаряжения са били изоставени по време на контраофанзивата край Харковска област. Поне 10 танка Т-80 и 5 самоходни гаубици "Хиацинт". Това сподели зам.-началникът на подразделение "Карпатская Сеч" Руслан Андрейко.

"Имаме толкова много трофеи, че дори не знаем какво да ги правим. Започнахме като пехотен батальон, а сега сме нещо като механизиран батальон", каза той.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.