Сигнализирай!

Как да станеш отново на 18 само срещу 2 млн. долара годишно (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
03.02.2023 г.
60
0

Как да станеш отново на 18 само срещу 2 млн. долара годишно?

45-годишният Брайън Джонсън е свръхбогат софтуерен предприемач. Повече от 30 лекари и здравни експерти имат план да рестартират тялото му, пише Bloomberg.

Става въпрос за научен експеримент за това дали е възможно запазване на биологична възраст. Това изисква забавяне на процесите на стареене, доколкото е възможно, а след това и обръщане на настъпилото стареене.

Медицинският екип е ръководен от 29-годишния лекар по регенеративна медицина Оливър Золман. Той се е ангажирал да помогне за обръщане на процеса на стареене във всеки един от органите на Джонсън.

https://www.youtube.com/watch?v=e3v0DEhwgx8

Задействането на програмата Blueprint изисква инвестиция от няколко милиона долара, включително разходи за медицинска апаратура в дома на Джонсън във Венеция, Калифорния. Тази година милионерът е напът да похарчи 2 милиона долара за тялото си. Той иска да има мозъка, сърцето, белите дробове, черния дроб, бъбреците, сухожилията, зъбите, кожата, косата, пикочния мехур, пениса и ректума на 18-годишен.

Джонсън, Золман и екипът работят по проекта повече от година. Това включва строги насоки за диетата на Джонсън и съня му. Джонсън непрекъснато следи жизнените си показатели. Всеки месец се подлага на десетки медицински процедури, някои от които болезнени.

„Лекувам спортисти и холивудски знаменитости. Никой не е толкова силен, колкото Брайън“, казва Джеф Тол, интернист в екипа.

https://www.youtube.com/watch?v=NdZHo3xuZvw

Как да върнем старeeнето – учените вече имат находка

Има някои очевидни признаци, че Джонсън е поне по-здрав от повечето 45-годишни.

Телесните му мазнини се движат между 5% и 6%, което оставя мускулите и вените му напълно видими. Но това, което се случва в тялото му, вълнува най-много неговите лекари. Тестовете показват, че той е намалил общата си биологична възраст с поне пет години. Според резултатите Брайън има сърце на 37-годишен, кожа на 28-годишен, белодробен капацитет и фитнес на 18-годишен. „Всички маркери, които проследяваме, се подобряват забележително“, казва Тол.

Золман, който е получил дипломата си по медицина в Кралския колеж в Лондон, е по-премерен. Той подчертава, че работата му с Джонсън едва започва и предстоят стотици процедури, включително експериментални генни терапии.

В съзнанието на Джонсън обаче успехът вече е близо.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.