Сигнализирай!

Нов лапсус на Байдън за Путин и войната (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
28.06.2023 г.
20
0

Нов лапсус на Байдън за Путин и войната. Американският президент Джо Байдън смята, че руският му колега Владимир Путин е отслабен след бунта на шефа на частната военна компания "Вагнер". Байдън говори пред журналисти в Белия дом преди да замине на посещение в Чикаго.

В коментара си обаче Байдън обърква Украйна с Ирак. Казва, че руският президент Владимир Путин губи войната в Ирак, предават световните агенции. На въпрос на репортер дали руският президент е бил отслабен, 80-годишният американски държавен глава казва: "Трудно е да се каже, но той очевидно губи войната в Ирак, губи и войната в родината си".

https://www.youtube.com/watch?v=Ayo3DXBMT1E&t=1s

Путин, разбира се, всъщност извършва пълномащабна инвазия в Украйна. Не в страната от Близкия изток, в която САЩ и техните съюзници нахлуха през 2003 г., отбелязва Politico.

Байдън добавя, че Путин се е превърнал "в нещо като парий за целия свят". "И не е само НАТО, не е само Европейският съюз, това е и Япония", добавя американският президент, коментирайки опозицията срещу Путин.

Коментарите на Байдън идват по-малко от седмица, след като ръководителят на „Вагнер“ Евгений Пригожин поведе неуспешен бунт срещу руското военно ръководство. Той приближи Москва с колона от танкове, преди да се оттегли в Беларус.

Байдън пак се обърка: нарече украинците “иранци” (видео)

Байдън има дълъг опит с гафове и грешни думи. През последните месеци той нарече известния отбор по ръгби на Нова Зеландия All Blacks като Black and Tans. Обърка спортните шампиони със скандално известно британско военно подразделение. Обърка и титлата на Риши Сунак, обръщайки се към британския премиер с г-н президент.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.