Сигнализирай!

Бабата на издирвания за убийството на Димитър в Цалапица: Рангел е страхлив (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
08.09.2023 г.
34
0

Когато разбрахме за Митко, тогава се чухме и попитах какво е станало. Той каза: „Бабо, недей плачи. Всичко ще се оправи“. Това беше. Повече не съм го чула. Баща му беше казал да отиде на летището, да хване първия самолет и да се предаде на първия полицай. Рангел е страхлив, той не може да извърши сам такова нещо. И момчето, лека му пръст, би ли се дало на Рангел сам да го убива. То също ще се защитава“. Това казва през сълзи Димитрия Бизюрева, бабата на Рангел, който е издирван за убийството на Димитър от Цалапица, показва bTV.

"Само се моля да е жив, че много ми липсва. Само искам да му кажа да се прибере. Да се предаде и да каже истината каква е. Може да не е негова вината, може другите да са виновни и да прехвърлят всичко на него. Ако не се прибере, той остава беглец за цял живот.“, говори още тя.

Два месеца след убийството на Димитър Малинов от Цалапица недоволството продължава. Близки и приятели на момчето смятат, че задържаните близнаци Борислав и Валентин, се опитват да прехвърлят вината на издирвания Рангел Бизюрев. За това намекват и събраните до момента доказателства около жестокото убийство.

Обади се, аз също съм майка и знам през какъв кошмар минах, минавам и още ще минавам, но искам истината. Ако ти наистина си невинен и нямаш нищо общо, ела, дай показания, нека виновниците да си понесат наказанието, защото те си сменят показанията“, каза Атанаска Бакалова, майка на убития Димитър.

За последно бабата на Рангел се чува с него на 27-и юли. 

Издирваният Рангел Бизюрев

Шофьорът, закарал до летището издирвания за убийството в Цалапица: “Изглеждаше леко уплашен”

Прибра се на 20-ти може би към 00:30 или 1:00 ч. и каза: „Бабо лягам, искам да ме събудиш в 4:00 ч., че ще ходя на море“. Стегна си багажа, станах да го изпратя, нищо не видях и не разбрах. После го видях на 23-ти вечерта, пак към 1:00 ч. си дойде. Обадих му се: „Рангелчо, утре си заминаваш, няма ли да си дойдеш да се видим“. Дойде си, пак легна и ми каза да го събудя, че щели да го вземат в 3:00 ч. да го карат до летището. Най-спокойно си приготви багажа и си тръгна. Нищо не съм разбрала да е станало, да е неспокоен. Нито баща му, нито аз, никой не разбра нищо.“, сподели още бабата.

По думите ѝ билетът на Рангел е бил двупосочен.

"Всеки говори, че Рангел се бил заканвал на Митко, но никой не казва защо. Близнакът ми говореше в очите и ме лъжеше. После качва снимка, че е съпричастен с издирването на Митко, обикаля с останалите приятели на Митко да го търси, въпреки че знае къде го е заровил. Затова искаме Рангел да дойде и да се разбере истината.“, казва майката на Митко.

Снощи на поредния протест след смъртта на Митко и приятелите, и близките му призоваха Рангел да се предаде и да каже истината. Протестиращите отидоха и до дома на близнаците Валентин и Борислав и скандираха „Убийци“. Те настояват всички виновни да получат справедливи наказания.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.