Сигнализирай!

Денков: Териториалните планове могат да бъдат променени

Gospodari.com
Gospodari.com
01.10.2023 г.
19
0

Денков: Териториалните планове могат да бъдат променени. Това увери протестиращите енергетици премиерът в съобщение, разпространено до медиите от пресцентъра на кабинета.

В него пише още, че днес Денков е разговарял с политически лидери за териториалните планове, но без да се посочва с кои точно. Той призовава партиите "да не злоупотребяват със страховете на енергетиците и миньорите в кампанията си за местни избори".

Протестиращите вдигат блокадата на “Хаинбоаз”… но само за малко (видео)

Снимка: Министерски съвет

Премиерът се обяви против разпространяваната дезинформация, даването на неизпълними обещания и умишленото ескалиране на напрежението.

"Териториалните планове за Стара Загора, Перник и Кюстендил бяха изпратени на Европейската комисия вчера - в последния възможен срок. Това беше необходимо, за да получи България няколко милиарда лева от ЕС, с които ще се гарантират работни места за хората в трите региона след затварянето на мощностите през 2038 г. Финалните версии на плановете трябва да бъдат одобрени от ЕК и страните членки на ЕС до края на годината". Това пише още в съобщението на правителството.

Снимка: Милен Миланов/БТА (БТ)

Премиерът очаква протестиращите енергетици за среща в Министерски съвет

Николай Денков призова представители на синдикатите и протестиращите да се отзоват на поканата му за разговор днес в 16:00 ч. в Министерския съвет, за да започнат обсъждането на конкретните стъпки за енергиен преход във въглищните региони.

Предстои да видим дали те ще се отзоват на поканата.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.