Сигнализирай!

Как мазнините помогнаха на Анди Руис-младши да победи Антъни Джошуа (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
04.06.2019 г.
5
0

Представете си, че станете световен шампион в тежка категория като победите някой, който никога не е бил побеждаван - и все още трябва да се притеснявате, че хората ви наричат ​​дебел.

 

 

СВЕТОВНИЯТ ШАМПИОН AНТЪНИ ДЖОШУА БЕ ПОВАЛЕН ОТ АНДИ РУИС (ВИДЕО)

 

Удивителната победа на Анди Руис-младши срещу Антъни Джошуа е победа за всеки, който е бил подиграван, че носи твърде много "материал", пише ВВС. За нетренираното око, мексиканецът със сигурност изглежда безнадеждно изгубил форма - особено с движенията, които само подчертаваха неговия колеблив торс.

 

"СЕМЕЙСТВО СИМПСЪН" ПРЕДСКАЗАЛИ И ПОБЕДАТА НА АНДИ РУИС НАД АНТЪНИ ДЖОШУА (ВИДЕО)

 

Но Newsbeat откри как цялата тази мазнина може да ви помогне да се биете.


"В спорт като бокса в тежка категория със сигурност има сценарии, при които носенето на допълнителни мазнини в тялото може да бъде от полза", казва спортният диетолог д-р Мейюр Ранхордас. Той е работил с доста звезди в спорта и казва, че всичко опира до деликатния баланс между мускулите, мазнините и фитнеса.

 


"Когато тренираме атлети в лабораторията, първото нещо, което правим, е да измерим състава на тялото - колко мускулна маса носят и колко мазнина имат около нея. Ако искате да станете добър велосипедист, допълнителните телесни мазнини не са от полза, защото това допълнително тегло не се превръща в производителност. Но, ако сте с 20 килограма по-тежък от необходимото - дори ако това тегло идва от мазнините - опонентът ви в бокса ще усеща вашия удар много повече", обяснява той.


Така че допълнителното тегло може да повиши мощността. Но, разбира се, има и други тънкости: фитнес и ловкост.

 

"Ако носите допълнителни телесни мазнини, тогава пулсът ви ще бъде по-висок и ще трябва да използвате повече енергия, за да се движите", казва още лекарят.

 

По думите му обаче, докато спортистът е в състояние да се справи с допълнително тегло, мазнините могат да бъдат полезни.

 

 

Източник: ВВС

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.