Сигнализирай!

Глобиха женския отбор по плажен хандбал на Норвегия за явяване с боксерки, вместо бикини (снимки)

Gospodari.com
Gospodari.com
20.07.2021 г.
14
0

Женският отбор по плажен хандаб на Норвегия се яви на състезание с боксерки в екип, вместо регламентираните бикини и бе глобен от Европейската федерация, пише 9gag. Сумата, с която е наказан отборът, е 1500 евро или по 150 на играч.

Първоначално състезателките били заплашени от организаторите на Европейското първенство, ако носят екипи, покриващи повече от 10 см от ханша и бедрата им. Но те решили да играят с боксерките, с които са на снимката, защото сметнали, че бикините са "твърде разкриващи".

"Първо ни бе казано, че ще бъдем глобени с по 50 евро на човек за всеки мач, което би формирало сумата от 4850 евро и ние се съгласихме", разказва Катинка Халтвик от отбора на Норвегия.

"Въпреки това и точно преди мача ни бе казано, че ще бъдем дисквалифицирани, ако излезем да играем така."

Въпреки санкцията обаче скандинавките излезли с желаните от тях екипи за финалния мач срещу тима на Испания, а от норвежката федерация заявиха, че ще покрият глобата на момичетата.

В момента Конгресът на Европейската федерация по хандбал (EHF) потвърди, че те са одобрили предложението на Норвежката асоциация по плажен хандбал да отмени международната наредба, изискваща плътно прилепнали спортни сутиени и долнища бикини.

Предстои предложението да бъде представено на по-високо равнище.

Източник: 9gag

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.