Сигнализирай!

В САЩ планират да ваксинират хората с трета доза срещу Covid-19 наесен

Gospodari.com
Gospodari.com
15.08.2021 г.
5
0

Консултативна група към Центровете за контрол и превенция на заболяванията на САЩ в петък гласува единодушно за разрешаването на хората с нарушена имунна система да получават допълнителни дози ваксини срещу COVID-19 от Pfizer и Moderna. Директорът Рошел Валенски трябва да даде окончателна регистрация, предаде "Ройтерс".

МЗ: Ваксините срещу Covid-19 не вкарват чип, не променят ДНК-то и не водят до безплодие

CDC заяви, че тези, които търсят т.нар. бустер, няма да се нуждаят от рецепта или друго доказателство от медицинско лице, че са имунокомпрометирани.

Хората, отговарящи на условията за трета доза, трябва да изчакат поне 28 дни след втората. Остава неясно дали и кога може да се препоръча трета доза за всички американци.

Припомняме, че в началото на август стана ясно, че за да преборят новата вълната, САЩ планират поставяне на трета доза ваксина на хората с компрометирана имунна система, съобщи togawa главният експерт по инфекциозни болести на страната д-р Антъни Фаучи.

Става дума предимно за възрастните хора, които са 2,7% от популацията, но представляват 44% от новите случаи на коронавирус.

Източник: News

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.