Сигнализирай!

Фирми по чистотата мият бутафорно за милиони столични улици, алармират от "Спаси София" (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
18.08.2021 г.
4
0

От "Спаси София" публикуваха кадри на нощно миене на улици в столицата непосредствено след излялия се дъжд, в които се вижда как служители на една от фирмите по чистотата в града ни буквално "полива" улиците и тротоарите без видима нужда.

"Чиста кражба за милиони." Само така може да се определи "почистването и миенето" в София, изцяло дадено на частници с прякори, на които изсипваме над 200 млн. лв. всяка година! Но цялата им работа е усвояване и отбиване на номер - дръзко, нагло, без да им пука, пред очите на всички. Даже в самия център, на ул. Граф Игнатиев миенето е абсолютно бутафорно и без никакви резултати. Столичният инспекторат от години не контролира нищо, а Фандъкова си затваря очите за хаоса, в който тъне София именно заради бездействието ѝ. Хаос за милиарди", пишат в публикацията си от организацията на общинския съветник Борис Бонев.

"Това трябва да спре! Кражбата на стотици милиони от средствата на данъкоплатците без никакви резултати трябва да се пресече - с промяна на договорите с фирмите, далеч по-строги условия и глоби и независим и компетентен Столичен инспекторат, който ще защитава интересите на гражданите, а не на вълците и орлите. Ако има воля, има и начин. Но за да стане това, трябва Йорданка Фандъкова и поставените от нея калинки и чадъри да бъдат премахнати."

Подобно видео бе публикувано и от журналиста Иво Божков.

"Вижте как “ефективно” изтичат над 36 милиона лева за лятно миене на улици към фирмите на Домусчиеви и съдружника на Доган - Гайтански Вълка... Добре поне, че преди час валя дъжд, който почисти хилядократно по-добре от този фарс, който виждате. Това е една от видимите причини, поради които не съм гласувал нито веднъж план-сметката за Чистота през последните години. И всяка година председателката на комисията по екология Лорита Радева, защитава това разхищение чрез смехотворни хвалби с колко пъти се увеличава квадратурата на измитите улици от година на година. Такова крадене на пари се случва в града ни, че ви е просто бедна фантазията", написа Божков.

https://www.facebook.com/yvobojkov/posts/4390407934335353

Източник: "Спаси София"

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.