Сигнализирай!

Манолова: Предлагаме три стъпки за сформиране на правителство (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
22.08.2021 г.
6
0

До петък трябва да има консултации между партиите извън ГЕРБ и ДПС и общо решение на кой политически субект да бъде даден третият мандат. Това е първата от общо три стъпки, които председателят на „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Мая Манолова предлага за сформиране на правителство през следващите седмици, предава bTV.

Хаджигенов допусна разговори и с ДПС за свалянето на Гешев (аудио)

По думите ѝ, като втора стъпка, би следвало да се уточнят приоритетите и сроковете, в които ще се взимат решения на административно ниво и в законодателен план, добави тя.

„Третата стъпка е определяне на персонален състав на правителството, в който категорично не би следвало да участват партийни фигури. По-скоро съставът да бъде от професионалисти, с експертиза и добро име, както и да бъдат включени успешните министри от служебния кабинет“, каза още Манолова.

Снимка: БулФото

Според Манолова третият мандат би имал шанс, ако има разговор и разбирателство между партиите, без ГЕРБ и ДПС.

„От „Изправи се БГ! Ние идваме!“ сме готови да подкрепим всеки друг политически субект и да положим максимални усилия за създаване на правителство, защото хората очакват стабилност и отговорност. Нито една партия, без да има разбирателство и подкрепа от останалите да получи мандата, няма да успее да го реализира“, добави тя.

По думите ѝ всяка политическа формация трябва да си дава сметка, че ако взриви възможностите за консултации заради политическите си интереси, ще бъде наказана на следващите избори.

„Хората искат някой да се заеме с неотложните теми, да преведе България през мигрантската и здравната кризи, както и да осигурят подкрепа в условията на увеличаване на цените“, заяви Манолова.

Източник и видео: bTV

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.