Сигнализирай!

ПП-ДБ и „Спаси София“ представиха официално кандидата си за кмет на столицата (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
27.06.2023 г.
13
0

ПП-ДБ и „Спаси София“ представиха официално кандидата си за кмет на столицата. Това е предприемачът Васил Терзиев. Той е подкрепен и от гражданската платформа "Екипът на София".

Сред първите си приоритети Терзиев посочи училищата, решаването на проблемите с детските градини, като заяви и нужда от увеличаване правомощията на районните кметове, независимо от коя партия са.

"Амбицията ни е след 4 години когато се съберем пак тук да се погледнем в очите и да сме доволни, че няма големи разлики между това, което сме казали, и което сме изпълнили", каза Терзиев, цитиран от Дневник.

Открои три приоритета:

  • убедителна победа на изборите
  • мнозинство в общинския съвет
  • качествено, достойно управление, което да направи София европейски град за пример.
https://www.facebook.com/dnevnik/videos/934407691124574/

Кой е Васил Терзиев

През май Васил Терзиев напусна фонда за рисков капитал Eleven. Той беше заменен от Светозар Георгиев. Двамата са сред основателите на IT компанията “Телерик”, която през 2014 г. беше купена от американската Progress с рекордна за региона сделка за 262.5 млн. долара. Терзиев е и съосновател на “Телерик Академия” и Campus X. Проекти, които участват активно и помагат за развитието на IT и стартъп сферата в България.

Ето кой е спряганият за кандидат на ПП-ДБ и “Спаси София” за кмет на София

София(27 юни 2023) В Sofia Event Center на събитие за предстоящите местни избори, се провежда официално обявяване на общата кандидатура за кмет на София на ”Продължаваме Промяната", “Демократична България”, “Спаси София”, и подкрепена от “Екипът на София”. Политическите формации обявиха кандидатурата на предприемача Васил Терзиев (на снимката).
Снимка: Владимир Шоков/БТА (БТ)

Засега от ГЕРБ, които в момента управляват Столичната община, пазят евентуалния си претендент в пълна тайна. Предстоящите през есента местни избори обаче са реален шанс за пръв път от повече от 15 години София да не бъде управлявана от ГЕРБ.

Първият кмет на София от ГЕРБ беше лидерът на партията Бойко Борисов. От 2005 до 2009 година, два частични мандата по около 2 години. Настоящият кмет на столицата Йорданка Фандъкова (ГЕРБ) управлява София от 2009 г., когато печели частични избори. След това тя спечели безапелационно през 2011 и 2015 година. През 2019 година обаче победата ѝ далеч не беше толкова лесна. Тогава Фандъкова беше на балотаж с бившия омбудсман Мая Манолова. Тя все пак спечели, но с по-малко от 5% преднина. Още преди да започне сегашният ѝ мандат, беше ясно, че Фандъкова не смята да се кандидатира отново за поста, като в началото на тази година тя го обяви официално.

Сега ПП, ДБ и “Спаси София” смятат, че заедно могат да спечелят София.

София(27 юни 2023) В Sofia Event Center на събитие за предстоящите местни избори, се провежда официално обявяване на общата кандидатура за кмет на София на ”Продължаваме Промяната", “Демократична България”, “Спаси София”, и подкрепена от “Екипът на София”. Политическите формации обявиха кандидатурата на предприемача Васил Терзиев.
Снимка: Владимир Шоков/БТА (БТ)

Лидерът на "Спаси София" Борис Бонев ще е водач на листата общински съветници. Той заяви, че около 10 месеца са водени тежки преговорите между формациите за обща кандидатура. Определи предстоящите избори като исторически шанс, защото с темповете на презастрояване и разрушаване скоро няма да има неща за спасяване в града.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.