Сигнализирай!

Заради бомбените атаки в Харков децата ще учат в първото по рода си подземно училище

Gospodari.com
Gospodari.com
03.10.2023 г.
14
0

В източния украински град Харков се изгражда първото изцяло подземно училище в страната, за да се предпазят учениците от честите руски бомбени нападения. Това съобщи в "Телеграм" кметът на града Игор Терехов, предава The Guardian.

"Такова скривалище ще позволи на хиляди деца от Харков да продължат безопасното си обучение дори при заплахи от ракетни атаки.", пише Терехов.

Въздушното пространство на Румъния е било нарушено при атака на Русия срещу Украйна

разрушена класна стая в Харков

Макар и много училища във фронтовите райони да са принудени да преподават онлайн през цялата война, Харков организира около 60 отделни класни стаи по метростанциите си преди началото на учебната година, която започна на 1 септември, създавайки място за обучение за над 1000 деца.

Харков, вторият по големина град в Украйна, беше с население от над 1.4 млн. души, преди Русия да нахлуе в Украйна през февруари 2022 година. Части от града се намират на по-малко от 35 км от границата с Русия и са подложени на почти ежедневни руски бомбени и ракетни нападения, които могат да засегнат жителите му, преди те да успеят да стигнат до бомбоубежища.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.