Сигнализирай!

Емблематична гора-надпис край Бяла бе изпепелена от пожар (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
04.10.2023 г.
47
0

Емблематична гора-надпис край Бяла бе изпепелена от пожар. Огънят е унищожил стотици над 40-годишни дървета, засадени през 1981 година в чест на 1300-годишнината от създаването на българската държава, предава NOVA.

Българка предизвика поредица от пожари в италиански магазини, за да не плаща (видео)

Пожарът избухнал през нощта на 1 октомври. Местността е труднодостъпна, изгорели са около 10 декара, посочи началникът на РСПБЗН-Бяла гл. инспектор Свилен Рачев. Според него причина за пожара е искра от преминаващ в близост влак.

В гасенето са се включили 5 противопожарни коли с 15 огнеборци. Наложило се да участват и доброволци. Всяка от цифрите, образуващи числото 1300, се простира на площ от 2 дка. Заявките са надписът да бъде възстановен. Много хора са изразили готовност да помогнат както със средства, така и с доброволчески труд.

снимка: NOVA

Всеки, който желае да помогне за възстановяването на вековната гора, може да го направи като дари средства на посочената дарителска сметка:

ОБЩИНА БЯЛА, ОБЛАСТ РУСЕ

Адрес  пл. „Екзарх Йосиф  I” № 1

ЕИК: 000530493

Сметка:  BG35STSA93008441048100

BIC:  STSABGSF

КОД ВИД ПЛАЩАНЕ: 445100

Банка „Банка ДСК АД”, клон БЯЛА

От инициативата Гората.бг обявиха, че обещават да направят всичко възможно за възстановяването на емблематичния надпис. Надяваме се скоро наистина той да бъде възстановен. Още повече обаче ни се иска всички да сме по-отговорни към природата и да спрем да я унищожаваме. Фасът, изхвърлен на пътя, понякога може да струва години на природата, а дори и живота и здравето на хората.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.