Сигнализирай!

Нова опасна гонка с автомобил, известен покрай дрифтовете в центъра на София (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
04.10.2023 г.
21
0

Видео регистратор е уловил опасна гонка с вече познат на властите автомобил на околовръстния път в района на „Младост“ 4 в София, показва репортаж на bTV.

Колата с видео регистратор e на Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики. Тя се е движила с 80 км/ч. На кадрите се вижда как два други автомобила подминават Русинова със страшна скорост, много над позволената. Едното от превозните средства се оказва добре известния на полицията и медиите червен спортен автомобил, който преди време извършваше дрифтове по столичните жълти павета.

Отново спряха дрифтаджията от жълтите павета

Преди около две вечери се прибирах по този път около 22 часа, когато двамата водачи минаха. Видях жълтия автомобил и инстинктивно погледнах в дясното огледало. Усетих, че нещо ще ме изпревари оттам, което по принцип не е нормално. Беше същият автомобил от жълтите павета – същият цвят и същият регистрационен номер. Заради скоростта не мога да определя кой го е карал.“, разказва Русинова.

На мен ми прилича на гонка. Ясно се вижда на регистратора, че се движа точно със 77 километра в час, а те ме подминаха, сякаш съм спряла“, коментира тя.

Справка от камерите в отсечката показва, че едно от таблата между 22 часа и 23 часа е отчело общо четири нарушения.

Три нарушения със скорост от 170 км/час и едно с 200 км/час.

Трябва да се види часът от устройството. Напълно е възможно да се установи скоростта на автомобилите. Аз съм човек, който шофира доста и наистина се стреснах. Ако е млад водач, който няма рефлекси, може да доведе до отклоняване вдясно или вляво и да се предизвика тежко произшествие.", подчерта Русинова.

Тя на няколко пъти безрезултатно се е обръщала към родителите на собственика на червения автомобил с предупреждение, че ще извърши ПТП. Самият той отрича, да е участвал в гонката.

Коментарът на "Господарите"

Безотговорността и наглостта на тези шофьори е още по-голяма на фона на ежедневните случаи на убити хора по нашите пътища. Докато близки на загинали протестират и се борят за справедливост, други продължават да правят каквото си искат, като се чувстват недостижими.

Войната по пътищата е война срещу нас самите (Коментарът на “Господарите”)

Пореден протест срещу войната по пътищата – “Без повече деца за убиване” (видео)

Скъпата спортна кола не поставя шофьора над закона и не му дава право да ползва градските улици като писта. Още повече, че в такива ситуации само секунда невнимание е достатъчна, за да провали живота на няколко семейства.

Докато нашето поведение по пътищата продължава да е такова, жертвите ще продължават да се трупат, а полицията все повече ще ограничава нашите свободи.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.