Сигнализирай!

Зов за помощ: Да помогнем на малката Никол да оздравее

Gospodari.com
Gospodari.com
21.12.2023 г.
25
0

Зов за помощ: Да помогнем на малката Никол да оздравее. Тя е на 5 години и още от раждането си е диагностицирана с много рядко генетично заболяване - Nijmegen breakage. За каузата разбираме от платформата Pavel Andreev.

Зов за помощ: Малката Ани има нужда от нас, за да проходи

До октомври тази година Никол боледува сравнително рядко докато една вечер не вдига температура. По стандартна процедура се свързват с лекуващия ѝ лекар, който ги препраща да пуснат кръвна картина. Мислели, че е поредният вирус, резултатите обаче ги оставят меко казано потресени - някои от показателите ѝ били много завишени, а някои дори 3 пъти под нормата.

И така Никол и родителите ѝ се озовали пред отделението "Детска онкология и хематология" Варна където ги приели веднага. Там последвали редица изследвания и миелограми (изследване на костен мозък), които показали ужасяващата диагноза "Остра лимфобластна Т-клетъчна левкимия". Така започва техният ад.

В издирване на 100% донор

Започнали курс на лечение с химиотерапия, но преди края на курса Никол направила гърч. Веднага била свалена за ядрено магнитен резонанс, който показал, че тя е натрупала токсичност от химиотерапията. Това означавало, че тя не може да продължи лечението по стандартния протокол. В тази ситуация мнението на лекарите е, че трябва да се направи трансплантация на костен мозък, за да може да бъде излекувана и за да се намали до минимум риска от рецидив на заболяването. Взети са проби от майка ѝ и баща ѝ, за да се провери дали някой от тях може да бъде донор. Баща ѝ се оказал по-съвместим, но не на 100%. Надеждата им е в чужбина да намерят 100% донор. И тази така сложна трансплантация да се извърши в чуждестранна клиника.

Сумата за това лечение обаче е непосилна за семейството! Затова те се обръщат за помощ! Молим всеки, който има възможност, да помогне на Никол да оздравее! Може да го направите тук

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.