Сигнализирай!

България става номер 1 в Европа в производството на е-велосипеди (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
22.07.2021 г.
55
0

България става номер 1 в Европа в производството на е-велосипеди с инвестиция от над 60 млн. лв. в нов завод за производството им край Пловдив, пише Mediapool.

Договорът е за съвместна инвестиция на пловдивския производител на велосипеди "Макском" и австрийския производител на мотоциклети Pierer Group. Той бе подписан в сряда в Пловдив в присъствието на служебния икономически министър Кирил Петков.

Кирил Петков: Отпуснати са 182 млн. лв. за правителствен комплекс без обществена поръчка (видео)

България става номер 1 в Европа в производството на е-велосипеди

"Тази инвестиция е уникална за България. Това е сектор, с който имаме шанс да сме номер 1 в цяла Европа. Ако успеем да направим така, че 15 на сто от компаниите ни да достигнат техните успехи, икономиката на България ще се удвои", коментира Петков.

Новият завод за електрически велосипеди и други двуколесни електрически превозни средства ще е разположен на 131 дка в "Тракия икономическа зона". Той ще осигури нови 1000 работни места за Пловдив и региона.

"Супер висока добавена стойност, всичко се произвежда тука, високи заплати във фабриката. И въпросът на държавата и на правителството е как да помогнем тази история да се случи по-бързо.", обясни министър Петков.

Сегашната инвестиция ще осигури нови 1000 работни места.

"Следващите десет години ние ще произведем над 3 милиона електрически велосипеди", обобщи Максим Митков. Той е собственик на компанията за производство на велосипеди.

"Ако успеем по този начин само 15 процента от компаниите ни да достигнат техните успехи, икономиката на България ще се удвои", допълни министър Петков.

От компанията за мотоциклети обявиха, че вероятно ще преместят у нас и други свои производства.

България става номер 1 в Европа в производството на е-велосипеди

Източник: Mediapool
Видео: БНТ

"Следващите десет години

ние ще произведем над 3 милиона електрически велосипеди", обобщи Максим Митков. Той е собственик на компанията за производство на велосипеди. От компанията за мотоциклети обявиха, че вероятно ще преместят у нас и други свои производства.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.