Сигнализирай!

Момчета облякоха поли в знак на протест срещу забраната на къси панталони в жегите в училище (снимки)

Gospodari.com
Gospodari.com
22.07.2021 г.
13
0

Група момчета облякоха поли, след като им бе забранено да носят къси панталони в училище, за да спазят задължителната униформа от риза и дълъг панталон дори в жегите, пише 9gag.

От управата на средното училище в Сейнт Остил, Корнуол, Англия, не позволяват замяната на униформните дълги с къси панталони дори сега, когато температурите на Острова надскачат 30 градуса.

"Реакциите бяха смесени", споделя един от учениците на име Адриан. "Някои учители сметнаха, че си правим майтап, но имаше и други, които ни пртиветстваха. Група момчета дори ни пляскаха и ни насърчаваха."

Мъже учители сложиха поли в солидарност с ученик, изключен заради носенето на пола (снимки)

"Отстраниха ни от занятия за 24 часа, но след това ни допуснаха, тъй като не сме направили нищо нередно. Просто искаме да имаме възможност да носим шорти в тази жега", допълва той.

Според действащата наредба, в училището момчетата трябва да носят обикновени черни панталони, които следват линията на талията и обувките. Момичетата пък трябва да са в плисирани поли, не по къси от нивото над коляното.

Глобиха женския отбор по плажен хандбал на Норвегия за явяване с боксерки, вместо бикини (снимки)

Адриан се надява протестът им да принуди училището да промени политиката си не само за момчетата, но и за момичетата, които предпочитат да носят къси панталони, вместо поли.

Източник: 9gag

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.