Сигнализирай!

Смениха медала на японска шампионка, след като кмет захапа олимпийското ѝ злато (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
13.08.2021 г.
5
0

Златна медалистка по софтбол на игрите в Токио бе посрещната от ексцентрично признание на кмета на града ѝ, който захапа отличието, сякаш за да провери стойността на изработката му.

От Международния олимпийски комитет реагираха, след като в социалните мрежи се появи видео от срещата между кмета на Нагоя - Такаши Кавамура, и шампионката от националния тим на Япония Миу Гото.

Стотици възмутени фенове заявиха, че кметът е действал безразсъдно и е пренебрегнал всички мерки за ограничаване на разпространението на коронавирус.

В Япония все още не е отпаднало извънредното положение заради високия брой заразени. В такива условия се проведоха и олимпийските игри.

Британски боксьор свали сребърния си медал по време на церемонията и го прибра в джоба си (снимки)

Самият Кавамура се извини за постъпката си на специална пресконференция. Той заявил, че е опетнил името на града и е действал неуважително в присъствието на Гото, като съжали и, че я е попитал дали има романтична връзка, което се счита за дълбоко лична информация.

Кметът дори предложил да заплати разходите по връчването на нов медал на шампионката от тима на Япония, който победи САЩ с 2:0 на финала. От Международния олимпийски комитет обаче са категорични, че те ще поемат всички разноски и до няколко дни молбата на Гото за нов медал ще бъде удовлетворена, а заслуженото отличие ще бъде в ръцете ѝ.

Източник: 9gag

Видео: CBC

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.