Сигнализирай!

След ИТН и бившият здравен министър обвини Стойчо Кацаров в силово налагане на ваксинацията

Gospodari.com
Gospodari.com
21.08.2021 г.
7
0

Бившият здравен министър на ГЕРБ проф. Костадин Ангелов обвини Стойчо Кацаров за това, че е "направил опит за силово налагане на ваксинацията". 

"Груба грешка! Обществото усети натиска и реагира на мига. И преди съм казвал, че започнеш ли да си играеш с хората на принципа “моркова и тоягата”, те ще избягат и от моркова, и от тоягата. Ваксинационната кампания не бива да е силова принуда и държавен натиск", пише той в публикация във Facebook

https://www.facebook.com/kostadin.angelov.md/posts/10226589646151446

Коментарът на Ангелов всъщност е по повод заповедта на здравния министър, с която той премахва ограниченията за ресторантите, спортните зали и културните обекти, чиито служители и посетители са напълно ваксинирани. 

От днес влизат в сила нови мерки срещу Covid-19 (видео)

Мярката не забранява на тези обекти да работят с неваксинирани хора, а дава възможност за отваряне на 100% от капацитета на съответните заведения, зали или културни институции. Припомнете си какво каза служебният министър във видеото горе!

Извънреден брифинг на МЗ: Наложените мерки не са ограничителни, а стимулиращи (видео)

Твърдения за "дискриминация" и нарушаване на правата на неваксинираните бяха лансирани в петък от "Има такъв народ", чиито депутати са единствените в 46 Народно събрание, които поставят под въпрос безопасността и ефикасността на Covid-ваксините. 

“Има такъв народ” се обяви против мерките, заради “дискриминация на неваксинираните”

Костадин Ангелов критикува Стойчо Кацаров и за това, че въвежда мярка, която не може да се контролира от РЗИ.

"Изключено е РЗИ да ги контролира адекватно, след като в инспекциите работят по 20-25 човека (в София са двойно), а те карантинират, ваксинират, вкарват в системата положителни и т.н. Мерките в заповедта бяха обяснени като стимулиращи, но са реално симулиращи", пише той. 

Източник: Facebook, Булевард България

Видео: bTV

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.