Сигнализирай!

Братът на избягалия президент на Афганистан даде клетва за вярност на талибаните?

Gospodari.com
Gospodari.com
22.08.2021 г.
8
0

Братът на избягалия от Афганистан президент на страната Ашраф Гани, e oбявил своята подкрепа и вярност към движението на талибаните, предава bTV, позовавайки се на информация от афганистански медии.

Избягалият афганистански президент отнесъл 169 млн. долара с хеликоптер от Кабул

В социалните мрежи се появи видео, на което се вижда как мъж, който прилича на Хешмат Гани се заклева във вярност на Халил Рахман Хакани, племенник на талибанския лидер Хакани.

https://twitter.com/i/status/1429036382522118147

Хашмат Гани Ахмадзай публикува в Twitter съобщение, в което казва, че „талибаните са много способни в създаването на сигурност, но едно работещо правителство изисква включването и съдействието на младите и образовани афганистанци. Така наречените „опитни политици“ трябва да бъдат отстранени напълно, за да не се повтаря опитът на проваленото коалиционно правителство“.

https://twitter.com/GhaniHashmat/status/1429047799400833028

По думите на Гани „тези, които остават в страната, трябва да бъдат убедени да не използват етническата карта, за да получат правителствени постове“.

Ще могат ли талибаните да се лишат от наркотиците – основен източник на средства? (видео)

Шестдесетгодишният Хашмат Гани от 2002 г. е председател на Великия съвет на кучите (етническа група в Афганистан, близка до пущуните). Освен кова оглавява и бизнесконсорциума „Гани Груп“, в който влизат компании, предоставящи услуги в областта на сигурността на частни и държавни клиенти, внос и износ, строителство и недвижими имоти. Седалището на компанията е в Кабул, а една от дъщерните фирми се намира в Дубай.

Източник: bTV

Видео: Twitter

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.