Сигнализирай!

Тийнейджърка "осинови" спасената от нея пчела, отказала да отлети на свобода (снимки и видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
22.08.2021 г.
6
0

Тийнейджърка от Ковънтри, Англия, осинови спасената от нея земна пчела, след като насекомото се привърза към нея и изобщо не възнамерява да се разделят, пише LadBible.

13-годишната Лесли Шилинглоу забелзала пострадалото насекомо на пътя и решила да го премести на по-безопасно място върху разцъфналата чашка на цвете. Когато си тръгнала обаче доволна и щастлива, че е сторила добро, забелязала, че едричката земна пчела бръмчи обратно към нея.

Само час по-късно Лесли се предала и си тръгнала към дома, носейки я на рамото си. Оттогава жужащото приятелче е постоянно с нея, въпреки усилията ѝ да се освободи от компанията му.

Пчеличката Бети придружава Лесли дори в магазина и на семейните почивки с родителите ѝ. Тя твърди, че дори, когато си ляга да спи, я слага върху таблата на кревата си.

Две пчели повдигат заедно капачка на бутилка, за да се доберат до сладката напитка (видео)

Младата пчеларка храни своята Бети с подсладена вода, мед, ягодово сладко и дори с мечета Haribo. Двете дори споделят любимите бисквити на Лесли, като пчелата яде средата, а Лесли гризе ръбовете. Също така тя извежда питомницата си в градината на дома, за да си посмуче нектар от цветята и всеки път открива хвъркатото създание да я следва обратно в къщи.

За разлика от медоносните пчели земните пчели жилят многократно, подобно на осите, без да се нараняват или умират като тях.

"Бети обожава да се завира в косата на Лесли, като в някаква джунгла", разказва майката на Лесли. "Имаме толкова много отворени врати вкъщи, не е никакъв проблем за Бети да излети, когато пожелае, но тя не го прави - не знам защо."

Източник: LadBible

Снимки и видео: SWNS

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.