Сигнализирай!

Жена родила чуждо дете заради разменени ембриони при инвитро процедура (снимки)

Gospodari.com
Gospodari.com
10.11.2021 г.
19
0

Жена родила чуждо дете заради разменени ембриони при инвитро процедура, съобщава DailyMail.

Александър Кардинейл, на 41 и съпругата му Дафна, на 43, месеци наред отглеждали бебето на друга двойка преди да установят, че момиченцето не е тяхната биологична рожба. Въпросната двойка пък от своя страна отглеждала тяхното дете. Родителите решили да поправят грешката на болницата за репродуктивно здраве и споделили видео от емоционалната им първа среща с дъщеричката им Зоуи.

Жена родила чуждо дете заради разменени ембриони при инвитро процедура
Снимка: Facebook

"Двамата с Александър бяхме съсипани. Пропуснахме цяла година от живота на дъщеря ни - целия първоначален период след раждането ѝ", разказа Дафна пред Sky News, като включи в срока и времето на бременността си.

"Така и не изпитах бременността си със Зоуи. Пропуснахме раждането ѝ, първите и месеци сред нас. Не можахме да я погушкаме в първите секунди след появата ѝ на бял свят", допълни тя.

Жена родила чуждо дете заради разменени ембриони при инвитро процедура
Снимка: Peifer Wolf Carr Kane & Conway

Австралийски олимпиец стана баща 15 месеца след смъртта си

Снимка: CBS This Morning
По-голямата дъщеря

В допълнение към това съпрузите Кардинейл споделят колко травмиращо е било за по-голямата им дъщеря , тогава на 5, да приеме, че трябва да се раздели с новородената ѝ сестричка.

"Това беше най-трудния момент за нас, да обясним на Оливия всичко това. Как обясняваш на сеастрата, която е гушкала мъничето и му се е радвала, месеци наред, че те двете всъщност не са сестри", каза Александър във видео, публикувано от адвокатската фирма Peifer Wolf Carr Kane & Conway, представляваща семейството.

Снимка: CBS This Morning
Съдебен иск срещу клиниката и лекаря

Александър и Дафна са завели иск срещу California Center for Reproductive health и собственикът д-р Илайрън Мор за лекарска грешка, небрежност и измама.

Адвокатът на семейството се надява техният случай да доведе до по-сериозни регулации в индустрията за репродудуциране в САЩ, кооято той окачестви като "дивия запад".

Снимка: California Center for Reproductive health

"Клиентите ми търсят отговорност от д-р Мор и клиниката. Също така искат да хвърлят повече светлина върху обществеността за липсата на регулации, които трябва да гарантират, че това никага повече няма да се случи", каза Улф.

Снимка: Facebook

В делото, заведено тази седмица двойката потърси съдебна отговорност от лекаря, клиниката, а така също и от компания за инвитро. Според тях лекуващият лекар е възложил лечението им на другите си две фирми.

Снимка: Facebook
Съмнения веднага след раждането

Дафна родила момиченцето през септември 2019, но по думите на Александър той от първия момент заподозрял, че детето не е от тях. Майката опитала да го убеди, че приликите ще се появят с времето, но и тя се съмнявала. Ето защо след два месеца двамата направили ДНК тест за родство и резултатът бил категоричен. През януари 2020 година се решили да разменят бебетата си с другата двойка "за добро".

Снимка: Peifer Wolf Carr Kane & Conway

Дафна и Александърправят всичко възможно да изградят добри взаимоотношения с другото пострадало семейство. По думите на мъжа това е изключително трудно, понеже "те са абсолютно непознати хора". Въпреки изпитанията обаче двете семейства вече се събират за празници и рождени дни и прекарват колкото се може повече време заедно.

Жена родила чуждо дете заради разменени ембриони при инвитро процедура

Източник: DailyMail

Снимки: Facebook, Peifer Wolf Carr Kane & Conway, CBS This Morning, California Center for Reproductive health

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.