Сигнализирай!

Адвокат: Има разминавания в показанията на ключов свидетел по делото "Семерджиев" (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
20.12.2022 г.
45
0

За несъответствия в показанията на ключови свидетели, по случайност оказали се на местопроизшествието, при тежката катастрофа на бул. “Черни връх”, алармира адвокат Пламен Димитров.

Той представлява семейството на едно от загиналите момичета. Коментарът му идва по NOVA след първото заседание на съда, което се проведе в понеделник. По думите на юриста в момента се търси човек с каска, който е имал достъп до мястото на произшествието и чиято самоличност не е установена.

Симона Радева се яви по делото „Семерджиев“ (видео и снимки)

Димитров поясни, че има сериозни противоречия в показанията, дадени в съдебната зала от полицайката Симона Радева. Тя твърди, че не в влизала в жилището на подсъдимия Георги Семерджиев в нощта на катастрофата. Но работници от автомивката, собственост на обвиняемия, заявили, че са ѝ помогнали да занесе стълба на Семерджиев. След като той се качил в жилището си, отворил врата и Радева също влязла там. Според работниците от автомивката, експолицайката ги помолила да откачат номерата от автомобила ѝ. Тя обяснява случилото се със смачкан преден номер, който трябвало да бъде разменен със задния.

Бившата полицайка заявила още, че познанството ѝ с Георги Семерджиев е във връзка с автомивката, чиито услуги използвала. Но служителите твърдят, че тя се разпореждала там като шеф.  

Адвокатът допълни, че автомивката няма необходимата печалба, за да води Семерджиев начина си на живот, който е демонстрирал. "Апартамент под наем в кв. "Лозенец", скъпи автомобили, но автомивка с малко клиенти. На негово име има само апартамент в кв. "Хаджи Димитър". Приходите са от някъде другаде", категоричен беше той.   В началото на разговора юристът спомена, че от свидетелството за съдимост на Семерджиев се разбира, че е арестуван и осъждан за притежание на наркотици през 2020. Ставало дума за 4.5 килограма различни наркотични вещеста. Обвиняемият лежал 8 месеца в ареста, сключил споразумение с прокуратурата и бил освободен.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.