Сигнализирай!

Руският Р-ФОН се оказа смартфон от Бангладеш

Gospodari.com
Gospodari.com
02.10.2023 г.
94
0

Руският Р-ФОН се оказа смартфон от Бангладеш. Според местните медии външният вид на руския антишпионски смартфон Р-ФОН от компанията „Рутек“ съвсем не е уникален. Оказа се, че модел с абсолютно същия дизайн и много сходни характеристики се произвежда от Бангладеш. Под името Symphony, пише Kaldata.

Става дума за Symphony Helio 80. Подобно на руския Р-ФОН има 6,7-инчов дисплей, микропроцесор MediaTek Helio G99, 128 GB памет и 5000 mAh батерия. Все пак има известни разлики: оригиналът има 6GB RAM и 108MP основна камера, докато Р-Фон може да се похвали с 8GB памет и 50MP камера.

Русия се похвали с “бойно робокуче”, което се оказа китайски домашен робот (видео)

https://www.youtube.com/watch?v=AAFH19mDlF4

Подробности относно спецификациите и външния вид на смартфона Р-ФОН станаха известни през месец август тази година. Една от особеностите на устройството е, че то работи под управлението на руската операционна система „РОСА мобаил“. В анотацията на устройството в регистъра на ECE като производител на смартфона е посочен базираният в Хонконг Bopel Mobile Technology Co Limited.

Снимка: стопкадър/видео

През септември тази година разработчикът на смартфона НТК „ИТ Роса“ започна производството на устройството Р-ФОН. Отбелязано бе, че за да се постигне максимално ниво на защита на потребителите на устройството от шпионски атаки, специалистите сами пишели драйверите за всички хардуерни компоненти на смартфона.

“Пълен боклук е”: Купувач върна най-висок клас Лада само седмица след като я купи

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.