Сигнализирай!

Неизвестни обраха нивата на бивш заместник-министър на земеделието (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
04.10.2023 г.
31
0

Неизвестни обраха слънчогледовата нива на бившия служебен зам.-министър на земеделието Тодор Джиков, показва репортаж на NOVA. Тя се намира в района на Ихтиман.

Джиков разказва, че това не се случва за първи път, a е масова практика от години.

 "От 2001-а година се занимавам със земеделие. Не мога да си отговоря как толкова години не се намери механизъм, който да спре безчинствата по нивите и продукцията.”, казва той.

Земеделският министър увери, че ще вземе мерки за увеличаване на българското производство

Тодор Джиков

По думите му проблемите са няколко. От една страна има група хора, които крадат не за да се хранят, а за да печелят пари. Вторият голям проблем са безстопанствените животни, които навлизат в нивите, за да пасат. Третият проблем са некоректни животновъди, които събират продукция от нивите за своята стока.

Бившият зам.-министър споделя, че за миналата година е имало регистрирани около 6000 престъпления, като само 45% от тях са разкрити.

В момента законът е такъв – когато има проблеми с животни в нашите ниви, кметовете на общините налагат глоби. Но те не се събират.”, допълва Джиков.

Стигнало се е до там, че земеделците си определят някакъв процент от продукцията, който отива за "данък спокойствие", който обикновено е свързан с кражби.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.