Сигнализирай!

Хаджигенов допусна разговори и с ДПС за свалянето на Гешев (аудио)

Gospodari.com
Gospodari.com
22.08.2021 г.
6
0

"И с ДПС трябва да се говори - независимо дали ни харесва, както и с БСП", каза Николай Хаджигенов - председател на комисията за полицейско насилие в НС по повод свалянето на главния прокурор Иван Гешев в предаването "Неделя 150" по БНР.

Той поясни, че това не включва обаче ГЕРБ, като каза, че: "с партията на диктатора не правим нищо, освен да ги ликвидираме лека-полека по законен начин ... Ние сме в политиката, за да ги няма ГЕРБ, с тях не правим нищо".

Снимка: БулФото

"Ще водим политически разговори как да се направи, какво да се направи. Срок - минимален, минимални неща, които трябва да се направят от правителството и от парламента, защото ние сме в една много сериозна криза. ... Да дадем възможност на хората да дишат и живеят спокойно и едновременно да започнем да оправяме бардаците, които сътвориха Борисов и компания", каза той.

ИТН след консултациите при президента: Трети мандат няма да подкрепим (видео)

"Явно с "Има такъв народ" тепърва ще трябва да говорим още много. С експертите им нямаме проблем, именно на експертно ниво ние искаме едно и също. На политическо ниво трябва да водим разговори на високо ниво", посочи Хаджигенов и подчерта, че на този етап не искат разговори с лидера на ИТН Слави Трифонов, но след като президентът връчи третия мандат обаче - на секундата".

Снимка: БулФото

"Знам чий е Гешев и кой е Делян Пеевски, но конституционно мнозинство не е възможно без ДПС. И ако цената да махнем Гешев сега и да започнем разгърната правосъдна реформа е да говорим с ДПС, ще говорим с ДПС", каза Хаджигенов и добави, че това няма да са преговори, а разговори и то прозрачни - пред медиите.

Снимка: БулФото

"Всяка минута, в която Гешев е главен прокурор е зло и трябва да положим всички усилия той да бъде махнат максимално бързо", продължи депутатът. " ДПС са на ръба да се откажат от Гешев, той е сериозен, полезен инструмент, но отдавна изчерпан. А ДПС знаят кога един артист се превръща в статист", коментира депутатът. Той даде пример с бившия депутат от ДПС Делян Пеевски, който попадна под санкциите на САЩ и се оттегли от политиката: "изчезна и последния месец почти не се споменава никъде".

Източник и аудио: БНР

Снимки: БулФото

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.