Сигнализирай!

Български евродепутати не гласуваха за въоръжаване на Украйна, вижте кои са те

Gospodari.com
Gospodari.com
18.01.2023 г.
32
0

Български евродепутати не гласуваха за въоръжаване на Украйна, вижте кои са те.

Европейският парламент прие доклад, призоваващ за увеличаване на военната помощ за Украйна. Включително със смъртоносни и тежки оръжия.

Документът бе подкрепен от деветима български евродепутати, пише Клуб Z.

Останалите осмина изобщо не са участвали във вота. Сред тях са петимата ни представители от БСП. Петър Витанов съобщи, че тази сутрин е напуснал пленарната сесия в Страсбург. Останалите 4-ма наши социалисти не са открити за коментар. Изненадващо този път не са гласували и евродепутатите от ВМРО  Ангел Джамбазки и Андрей Слабаков.

Die Welt: България тайно спаси Украйна в ключов момент от войната

Годишният доклад на Европейския парламент за общата външна политика и политика на сигурност бе подкрепен от общо 407 евродепутати. „Против“ са гласували 92-ма, а 142-ма са се въздържали.

В гласувания документ се посочва, че ЕС и неговите страни членки трябва да увеличат военната, политическата и хуманитарната си помощ за Украйна. Те трябва да засилят и отбраната си в противодействието на руските заплахи за европейската сигурност, се посочва още в документа.

Докладът призовава институциите на ЕС да направят предложение как Общността да си осигури постоянно място във всички многостранни форуми, включително в Съвета за сигурност на ООН.

Трябва да се работи и в посока намаляване на зависимостта от енергийни ресурси, внасяни от трети страни.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.